Aspirant Baker

HET KRUIM VAN DE BELGISCHE BAKKERSJONGEREN AANWEZIG OP HET VOEDINGSSALON

DE VZW ASPIRANT BAKER

De vzw Aspirant Baker is in 2005 ontstaan op initiatief van Guido Devillé. Deze bakkerijleraar is vandaag opleidingsadviseur bakkerijsector bij IPV, een opleidingscentrum voor de voedingsindustrie. Hij stond aan de wieg van het allereerste Belgische kampioenschap voor bakkersjongeren.

MISSIE

De vzw Aspirant Baker heeft zich tot missie gesteld om het bakkerijberoep bij jongeren te promoten. Ze organiseert ook het Belgian Championship Aspirant Baker en helpt jongeren om zich voor te bereiden op internationale vakwedstrijden.

ACTIVITEITEN

De vzw Aspirant Baker neemt elk jaar deel aan het Voedingssalon met een stand die volledig gewijd is aan het bakkersberoep. Deze stand van 350 m2 omvat onder meer 2 volwaardige bakkerijen die dienst doen als demonstratieatelier. Aspirant Baker zorgt voor de volledige inrichting, de organisatie en de grondstoffen van deze demonstratieateliers. Hier kunnen de verschillende bakkerijscholen dagelijks live demonstraties geven en tonen aan de bezoekers hoe creatief het bakkersberoep is. De producten die ze maken, worden verkocht voor een goed doel.

Elk jaar neemt Aspirant Baker ook deel aan internationale beurzen, en dit op uitnodiging van de Franse organisatie “Les Ambassadeurs du pain”. Hier worden telkens typisch Belgische producten gepresenteerd.

WEDSTRIJD

Tweejaarlijks organiseert vzw Aspirant Baker het "Belgian Championship Aspirant Baker". Jongeren van 16 tot 21 jaar in een bakkerijopleiding hebben de kans om zich in te schrijven voor deze wedstrijd. De finalisten hebben nadien de kans om deel te nemen aan internationale wedstrijden.

Voor meer informatie: www.aspirantbaker.be.