Cooking Theatre

Het Cooking Theatre is dé plek in Paleis 11 waar je echte chefs aan het werk kan zien en er zelfs kan proeven van hun creaties. Tijdens de kookdemonstraties zullen deze professionals hun geheimen onthullen… en jij, jij bevindt zich op de eerste rij!

Dagelijks worden er 5 kookdemonstraties aan het publiek voorgesteld.
Op het menu: de hedendaagse creatieve keuken. 

 

Albert Verdeyen, de topchef met aanstekelijke Brusselse tongval, maakt keukenleken al enkele jaren wegwijs in de wondere wereld van het koken. Met veel enthousiasme. En met veel kennis van zaken. Albert is vanaf zijn dertiende vertrouwd met het restaurantbedrijf en met de wereld van de gastronomie. Als jonge Brusselse ket ging hij in de leer bij restaurant François in Brussel. Later werkte hij voor verschillende vermaarde restaurants, liep hij stages in Frankrijk en boekte hij succes met zijn eigen zaak.
Tegenwoordig maakt Albert naam als privékok en culinair adviseur voor food-bedrijven. Brusselaar van het jaar in 2011, zijn activiteiten zijn zeer gevarieerd: chef bij Kookeiland, gastkok in TV programma's, auteur van populaire kookboeken zoals Stoemp!, organisator van kooklessen en culinaire reizen, chef-kok tijdens de Ronde van Frankrijk en ook stripheld bij Joker Uitgeverij.
Klik hier voor meer info

 

Marc Costers is een gefascineerde kok die van zijn beroep zijn hobby gemaakt heeft en van zijn hobby zijn beroep.
Met meer dan 45 jaar beroepservaring mag hij wel een "oude rat" in het zijn vak genoemd worden.

Sinds enkele jaren heeft hij een heel fijne samenwerking met "Kookeiland". Dagdagelijks staat Marc al enkele jaren in het onderwijs bij Syntra, EFP en het Ministerie van Onderwijs. Hij geeft kooklessen, workshops en kookdemonstraties voor " Fisa", "Colruyt Academy" en " La fondation Paul Bocuse".

Hij houdt van gerechten die hem herinneren aan zijn jeugdjaren, recepten die hij kreeg en leerde van zijn ouders. Veel van deze 'verloren gerechten' brengt hij op een heel speelse en creatieve manier terug tot leven in de "Creatieve Moeders keuken".

Tijdens iedere kookdemonstratie deelt Marc met jou zijn passie en geeft hij gaandeweg een pak handige keukentips en kooktrucs.