Initatie Qì Gōng: Chinese lichamelijke oefening

Dominique Jacquemay laat je gedurende 1 uur te laten kennismaken met Qì Gōng.

Qì Gōng is een duizend jaar oude lichaamskunst van de oude Chinese beschaving. Deze kunst is vanaf het ontstaan ervan een goed bewaard geheim gebleven en telkens binnen beperkte elite-kringen gehouden. Daarom is het zo goed bewaard gebleven en is het vandaag mogelijk om over deze kunst te leren en de voordelen ervan te verwerven.

DE FUNDAMENTELE RESULTATEN VAN DEZE PRAKTIJK:

  • Stressmanagement en ontspanning
  • Flexibiliteit en ‘beworteling’ van het lichaam.
  • Betere concentratie en beter geheugen.
  • Verbeterde ademhaling en vitaliteit.

Qì Gōng rekt spieren en pezen uit en verzacht de gewrichten. Het voert een zachte massage van de organen uit. Na Qì Gōng is een verbeterde houding en ‘beworteling’ voelbaar. De bewegingen zorgen voor een balans tussen lichaam en geest.

 

   

 

Dominique Jacquemay laat je 1 uur lang kennismaken met deze training. Ze is een leraar van Qì Gōng en afgestudeerd in Traditionele Chinese Geneeskunde (Shanghai Universiteit). Ze is directeur van de school Qi Gong Bruxelles (www.qigong-bruxelles.be) en auteur van het boek: "Qì Gōng of Mythical Animals”. Ze biedt ook lessen in Brussel, zomercursussen in Bretagne en reizen naar China aan voor iedereen.

De sessie zal energieke warming-ups, ademhalingsoefeningen en een reeks speelse en sierlijke bewegingen die dieren imiteren omvatten.

Vrijdag 5 april van 15.00 tot 16.00 uur.

Na de sessie zal er een bespreking van haar boek worden georganiseerd.