Kookdemonstratie - Helen Verhelst

Hoewel ze nog druk bezig is met haar studies rechten, is Helen Verhelst al niet meer weg te denken in de foodie-scène van België. Dankzij de fantastische foto’s van haar receptjes is haar Instagram eentje om niet te missen. Helen voorziet je van simpele recepten met weinig ingrediënten die makkelijk thuis kan klaarmaken. Geen moeilijke, gecompliceerde maaltijden met tientallen ingrediënten, maar eten dat ze klaarmaakt na een lange dag les. Simpel, gemakkelijk en snel!

 

Over Helen

Helen is een 23-jarige rechtenstudente uit Sint-Niklaas, die op kot zit in Leuven maar naar school gaat in Brussel. Als kind groeide ze al op tussen het lekkere eten, haar papa was namelijk chocolatier. Elke woensdag fietste ze op haar kleine fiets door de fabriek en proefde ze de heerlijke creaties die vers van de band rolden. Daarnaast nam hij haar ook regelmatig mee op restaurant, waar ze vaak verrassende combinaties leerde kennen van op een jonge leeftijd. Ondanks dat ze dus zelf nog nooit écht had gekookt, kreeg ze haar liefde voor lekker eten toch al van jongsaf mee.

Vandaag de dag haalt ze haar inspiratie nog vaak van op restaurant. Als ze iets speciaals proeft of een combinatie leert kennen waar ze misschien zelf niet direct aan gedacht zou hebben, noteert ze dat in haar notitieboekje om het gerecht achteraf simpeler te proberen klaarmaken.

Helen wil tonen aan studenten, jongvolwassenen die alleen gaan wonen, singles, mensen die niet graag koken, die niet veel koken of gewoon niet kunnen koken, dat het écht niet zo moeilijk is als het lijkt en dat je met een paar simpele ingrediënten prachtige gerechten op tafel kan toveren.

Ontdek de recepten van Helen op haar blog en geniet van haar food-fotografie via de hashtag #HelenKookt